Mus: gift eller smækfælde?

musKjeld B. spørger: Jeg søger en musegift baseret på Chloralose, da Miljøstyrelsen anbefaler dette, og da det lyder som om, det er den mest humane måde at aflive de små bæster på. Men mens der er mange forskellige musegifte at få på internettet, er det næsten aldrig muligt at få at vide, hvilken type gift de er. Heller ikke på jeres hjemmeside står der hvilken gifttype, jeres produkter Tanaco, Ridak og Tanol er baseret på. Kan du sige mig hvilke produkter, der er baseret på Chloralose?

Vi har ikke nogen produkter der er baseret på Chloralose, Chloralose er ved at være total udfaset i produktsortiments generalt.

Chloralose er kun effektivt udendørs og kun hvis temperatur er under 16 grader.  Det virker ved at gnaverne ikke kan holde kropstemperaturen og derfor fryser ihjel og er derfor kun virksomt i vinterhalvåret.

 De fleste gifte i dag er baseret på Bromaldione eller hvis resistent over for bromaldione af nyere substituerende midler som alle er baseret på gifte som giver gnaverne antikoalugation, d.v.s at de bløder ihjel, blodet kan ikke størkne.

 Jeg vil aldrig anbefale hverken Chloralose eller andre gifte til brug indendørs eller generalt til private husstande idet de alle giver gener både primært og sekundært. Primært vil det give døde gnavere skjult i hulmur, etageadskillelser under gulve o.s.v., hvilket kan forårsage mange følgegener som duft, biller, insekter og maddiker. Sekundært vil det kunne give forgiftning til ugler, falke, ræve, mår, ilder og andre dyr som har gnaverne som byttedyr.  Selv om Chloralose ikke er så giftig mod pattedyr, er det dog særdeles giftig mod fugle.

Det bedste middel imod gnavere for private hustande er effektive smækfælder.
Jeg anbefalder rottesmækfælder KNESS, som er uhyre effektive både mod rotter og alle slags mus. Smækfælden er den mest humane aflivningsmetode, idet den slår gnaveren ihjel omgående.

Miljøstyrelsen anbefaler også at bruge smækfælder, og gift kun som sidste udvej.

mus_i_smaekfaelde

 

Dette indlæg blev udgivet i Mus, Skadedyr og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.