Et dyr på loftet

Jette K. spørger: ‘Jeg har et dyr på loftet der larmer. Hvordan finder jeg ud af hvad det er?’

Der er flere måder hvorpå man kan undersøge hvad der f.eks. støjer og pusler på loftet, kælder og i skunkvægge.

En nem og ikke særlig besværlig måde er, at man drysser mel eller fint sand i et tyndt lag hvor man tror at det pågældende dyr opholder sig. Man kan så se, om der er spor i det som man har drysset ud. Er der spor kan man se hvilke type dyr det er. F.eks. hvis det er mus eller rotter så kan man se 4 poter og spor efter en hale. Hvis det er en husmår kan man tydelig se spor af trædepuderne i det man har drysset ud.

Man kan også se efter ekskrementer. F.eks. museekskrementer er små lidt aflange klatter på 3-5 mm og der er altid flere stk. samlet. 

Rotteekskrementer er en del større end museekskrementer, de er ca.6-7 mm tykke og 15-17 mm lange og spidser til i den ene ende, og der er som regel flere samlet.  Husmårekskrementer er ca. 8-10 cm lange og ca.1-2 cm tykke og som regel snoede. 

Der kan også være andre tegn på tilstedeværelse af  f.eks. mus og rotter. Det kan være en meget ubehagelig lugt, som kan minde om kloark og svinestald.

Mus og rotter samler også forråd som man kan finde i isoleringen og i hulrum, det kan f.eks. være korn og andre plantedele som de har fundet i haven f.eks. ved foderbrættet og ligene.

Man kan jo også inviterer en skadedyrstekniker som kan undersøge hvad som det er der støjer og pusler evt. skriger. Skadedyrsteknikeren har flere muligheder for at undersøge hvad der f.eks. støjer. Han har special-lamper hvor han kan se f.eks. urinspor.  Han kan sætte kamera op.  Han kan undersøge med specialtrænet hund.  En uddannet skadedyrstekniker har også en stor erfaring i at se hvilke dyr der opholder sig det pågældende sted.

Dette indlæg blev udgivet i Skadedyr og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.