En rotte i bilen

rotte_lille1 Ole S. spørger: Vi har et dyr i vores bil, den havde bygget en rede af servietter som den havde revet i bitte små stykker, bag eller nærmere under vores bagsæde, den havde samlet bolsjer og vingummi som lå samme sted, jeg vedhæfter nogle billeder, måske kan du fortælle hvad dyr det er, jeg har sat klapmusefælder 4 stk. 2 ved forsæderne og 2 i bagagerummet med en klump ost, fælderne har været der natten over men ingen er udløst, til sammenligning er der en 20 kroner mønt på billedet med afføring fra dyret.
Hvor langt tid kan sådan en klare sig uden væske indtag?

Med venlig hilsen.  Og tak.

 rotte_i_bil_4

Hej Ole

Ud fra ekskrementernes størrelse bedømmer jeg det til at være en rotte. Husmusens ekskrementer er kun 3-5 mm lange, 1-2 mm i diameter, og ligger normalt samlet. Ekskrementer fra en voksen rotte er op til 17 mm lange og kan være temmelig tykke.

rotte_i_bil_2

Jeg tror at rotten bor i Jeres garage, og er blevet tiltrukket af de fødeemner (bolsjer, vingummi og andet) i har haft i bilen. Rotten er et meget intelligent dyr, og har forsøgt at bygge en rede i din bil, hvor der altid er føde til fremtidige generationer af små rotter.

Hvad du skal gøre:

  • Fjern al form for fødeemner fra din bil, og helst generelt fra garagen

  • Opsæt 2-3 rottesmækfælder i bilen, 2 under bilen og 3-4 i hjørnerne af garagen. Du skal bruge nogle kraftige fælder, idet rotter kan være temmelig store. De billige smækfælder i træ duer ikke til hverken mus eller rotter. Jeg kan anbefale en af de rigtig gode smækfælder vi har i butikken, for eksempel rottefælde KNESS eller en billig og effektiv rotteklapfælde prof.

  • Det er en myte at ost er specielt attraktiv til mus eller rotter. Brug hellere rosiner, peanuts butter eller en speciel attractant til rotter. Da det ser ud til at rotten har præference til slik, kan du også prøve med et par bolsjer eller anden slik i rottefælden. Rotterne har nemlig faste præferencer til et bestemt foder, en rotte kan foretrække blommer i madeira, og en anden vil kun spise leverpostej.

  • Vær opmærksom på hvor rotten kan komme fra. Har du utæt kloakrør, dræn ledning. Rotteangreb skal meldes til kommunen, og kommunen har pligt til at fortage bekæmpelse, og det er gratis for dig.

rottefaelde_111

Dette indlæg blev udgivet i Rotter, Skadedyr og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.