Små larver som kravler på ad husmuren

tusindbenVores hus bliver invaderet af disse små larver, som samler sig ved sokkelfoden. Nu er de begyndt  at kravle op ad husmuren. Der er pænt mange og efter at ha’ iagttaget dem her til aften, hvor de  kom frem igen tror jeg måske de gemmer sig i en græsplæne tæt på huset. Har du en løsning på problemet – eller en mulig årsag til problemet??  På forhånd tak! Peter
Hej Peter
Ud fra tilsendte billede kan vi konkludere at du har fået selskab af tusindben Archijulus sabulosus, som er Danmarks største tusindben, på omkring 4-5 cm. Din påstand om at tusindbenet lever i en græsplæne tæt på huse stemmer fint med at tusindbenets normale opholdssted er fugtige steder, hvor der er mørkt, og kan være en af årsagerne til at du har fået tusindbenet indenfor. Tusindbenet beskæftiger sig med omtrent samme arbejde som regnormen – nemlig at de nedbryder de nedfaldne organiske materiale fra træer og andet, så de er hyppigere set her ud på efteråret, hvor bladene rigtig flyver omkring. Hvis du har kompost liggende nær dit hus, kan det også være en af årsagerne til, at du er begyndt at få tusindbenslarven ind i huset. Så vil jeg foreslå dig, at du overvejer at finde et andet sted, hvor du kan komme af med dit haveaffald.
 
Hvad kan du gøre for at skaffe dig af med dyrene?
For at bekæmpe disse små dyr vil jeg foreslå, at du starter med en bekæmpelse af tusindbenene udefra. Den mest effektive måde at løse konflikten på ville være, at du pudre med insektpudder. Jeg ville råde dig til, at du pudrer de steder hvor tusindbenet trænger ind. Du nævnte, at det var helt slemt ved din sokkel til huset. Du kunne eventuelt også bruge insekt pudderetrundt langs soklen, så der ikke ville være nogen muligheder for, at de kan trænge ind i huset. Du kan godt bekæmpe tusindbenene indenfor med samme produkt – Insektpudderet, som du skal pudre på i sprækker og revner, hvor der er mulighed for at tusindbenene kan snige sig ind. Det skulle dog være nok, hvis du tog og fjernede dem alle sammen med hænderne, eller du kan også bruge en støvsuger til at suge den op med. Dog bør du lige huske at tømme støvsugerposen bagefter, for ellers kan der være mulighed for at de gnaver sig igennemposen.   Tusindbenene du har i dit hus skal du ikke være bange for, de gør ingen skade, de skulle gerne forsvinde efter kort tid, da dyret ikke kan tilpasse sig den tørre luft i en normal stue. Det er selvfølgelig træls, at du skal have små dyr til at vrimle rundt i dit hus, og hvis de bliver rigtig irriterende, kan du vælge at bruge professionel hjælp.
 
tusindben_klavler_op_ad_vaeggen

 

Dette indlæg blev udgivet i Insekter, Skadedyr og tagget , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.