Fuglelopper i lejhligheden

fugleloppe_12Vi har nogle små insekter i lejligheden, som vi tror stammer fra duereder under taget i ejendommen. Er vi enig om dette er skadedyr og er det sundhedsskadeligt for os med lopperne og med duerne!? Altså er det sundhedsskadeligt for os og bo i lejemålet?!
Ham der ejer ejendommen på påstår at der er lopper i 80 % af alle lejemål og dette er normalt.   De tager ikke fugle lopperne op som et sundhedsskadeligt problem og ser det ikke som deres problem, men lopperne forsvinder jo ikke så længe der ikke bliver gjord noget ved due problemet.
Kan jeg klage/ melde at det ikke at godt lejemåls forhold og at vi ikke må være i lejemålet? Mvh Nina
  
Hej Nina
 
De indsendte insekter er alle fuglelopper.  De overvintrer i gamle fuglereder, forladte fuglekasser, under tagsten o.l., Tidligt om foråret er de meget aktive, fordi de søger en ny vært, og går ikke kun efter fugle, men også katte, hunde eller mennesker.
Det sker også ofte at fuglelopperne kommer ind i en bolig, hvis der er fugle reder i nærheden.
Der er ikke direkte påvist at fuglelopper kan overføre sygdomme til mennesker, men de kan selvfølgelig være meget generende pga. deres bid, som kan give kløe og smerter, og i nogle tilfælde også allergi. Hvis du evt. kan få en lægeerklæring på loppebid og allergi, kan du forlange genhusning ved udlejer indtil problemet er fjernet. Fuglelopper er faktisk mere udbredt i Danmark end hundelopper eller kattelopper, og i  9 ud af 10 tilfælde af loppebid på mennesker i Danmark er der tale om fugleloppebid.
fugleloppe_11
Fuglelopperne tåler ikke mere end 2-3 ugers opvarmet klima, MEN hvis ikke fuglene fjernes fra omgivelserne vil du vedvarende have nye lopper der trænger ind i lejligheden. Dette kan du kun slippe for, hvis fugletilholdet (både fugle og deres gamle reder) bliver fjernet. Jeg vil også gerne sige at fugle, og især duer og måger, kan overføre sygdomme, specielt hvis man kommer i nærkontakt med deres efterladenskaber.
Hvis du evt. kan få en lægeerklæring på loppebid og allergi, kan du forlange genhusning ved udlejer indtil problemet er fjernet.
Udlejer har pligt til at gøre noget ved problemet.  Hvis han ikke vil det, kan du indklage det til huslejenævnet i kommunen og de vil kunne give udlejer påbud om at fjerne problemet.
Der er absolut ikke lopper i 80 % af alle lejemål i Danmark. Jeg skal dog ikke afvise at der er problemer i 80 % af udlejers ejendomme, men det er ikke et argument for ikke at gøre noget ved problemet.
Der må ikke forekomme fuglelopper vedvarende i nogen lejligheder og det kan kun løses ved at gøre noget ved problemet, altså fjerne årsagen, fuglene og deres reder.
Se også følgende ang. udlejers pligter. : http://www.dpil.dk/dpil2005/HTML/lovgrundlag.htm
 
Med Venlig Hilsen
Svend Sørensen
fuglelopper_21
Dette indlæg blev udgivet i Insekter, Lopper, Skadedyr og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.