Hvordan du tjekker dit hotelværelse for væggelus

VæggelusHej Elverdan Skadedyrsservice
Vi skal snart til USA, og vi har hørt at der kan være problemer med væggelus i fx New York.
Hvordan kan vi undgå at blive bidt af væggelus og også at få dem hjem?
Pft. Heidi 
  
 
 
Hej Hejdi
 
1. Når du ankommer på dit hotelværelse, så lad vær med at pakke dine ting ud. Læg din baggage i et rent badekar eller hæng det på en knage, så det ikke rører gulvet og heller ikke vægge, indtil at du har tjekket rummet for væggelus. Hvis du finder væggelus, vil det holde din baggage sikker, så de ikke hopper eller kravler i den. Væggelus kan ikke kravle op af porcelæn eller plastik, som badekaret er lavet af.
 
2. Få fat i nogle ting som du kan inspicere sengen med. En lommelygte (lommelygten i din telefon vil være nok) og et kreditkort, kan klare jobbet. Dette vil hjælpe dig med at se ind små revner og sprækker i madrassen.
 
vaeggelus_i_huller_i_sengen
 
3. Tag lagnerne af sengen.  Start med at tjekke hjørnerne, hvor væggelusene kan lide at gemme sig. Du skal lede efter små insekter eller mørke brune blodpletter. Dog fordi at hotellerne ofte skifter lagnerne på sengene, er det usandsynligt, at du finder væggelus i lagnerne. Gå videre ned til madrassen efter.
 
4. Undersøg nøje folderne og syningerne på madrassen for tegn på væggelus. Brug kreditkortet til at tjekke folderne, eller steder hvor du ikke kan se om der er væggelus, som gemmer sig. Undersøg de mørkere steder med en lommelygte. Hvis madrassen har knapper, skal du også huske at tjekke under madrassene. Væggelusen kan gemme sig i enhver fold eller overlapning.
 
5. Vær grundig! Tjek alle fire hjørner på madrassen, og ikke kun et. Et eller to hjørner giver dig en god ide, om der er væggelus eller ej. Men det kan ikke skade at tjekke alle. Det er også vigtigt at tjekke under sengen, da der er knapt så meget aktivitet, så mange væggelus vælger at gemme sig der. Husk også at tjekke sengerammerne, da væggelusene kan finde på at gemme sig i den i stedet for på madrassen.
 
6. Tjek alle polstrede møbler for tegn på væggelus. De kan lide at gemme sig mørke steder, så tjek syninger og folderne på møblerne. Du skal også tjekke under møblerne. Det er dog mere sandsynligt, at du finder dem rundt om sengen, og ikke på en stol, da det er en lang rejse for dem at komme over til sengen. Dog kan f.eks. en stol være flyttet fra et rum, der var inficeret med væggelus og taget dem med sig ind i det nye rum. Derfor kan møblerne have væggelus, mens der ikke er nogen i sengen.
 
7. Tjek gardinerne. Væggelus vil ofte lave gardinerne til deres hjem, da de vil ikke så ofte blive berørt af rengøringspersonalet. I et privat hjem findes væggelus tit først i lagnerne og sengen, og spreder sig derfra. Men fordi et hotelværelse bliver rengjort så tit, vil de steder som ikke bliver rengjort hver dag, være det ideelle hjem for væggelus, som så vil sprede sig derfra i stedet.
 
8. Hvis sengen har et hovedgærde, bør du tjekke bag det. Tjek også for riller i hovedgærdet eller natbordet. Lys med lommelygten på mørke områder, og kig efter flygtende væggelus. Det kan virke en smule overdrivende, men hovedgærdet er en af de steder, som ikke tit bliver rengjort. Vi advarer dig, det kan være væmmeligt at flytte sengen væk, da der kan være massere af støv, fnuller, døde insekter osv.
 
vaeggelus_i_sovevaerelset
 
Læs mere om væggelus, spor efter væggelus og bekæmpelse af væggelus her…
 
M.v.h.
Elverdan Skadedyrsservice
Dette indlæg blev udgivet i Insekter, Skadedyr, Væggelus og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.