Hvordan man holder hvepse væk

hveps_1At finde en måde at holde hvepsene væk, uden brug af kemikalier, kan være udfordrende, fordi du gerne vil af med dem alle sammen på en gang. Så hvad kan du gøre for at komme af med hvepsene naturligt, og uden at skade din familie eller miljøet? Her er nogle udsædvanlige metoder dette kan gøres på. Dog er disse metoder ikke videnskabeligt bevist, men folk der har brugt disse metoder, mener at de har haft en god effekt.
 
 
Måder man kan fjerne eller forebygge hvepse uden at dræbe dem:
 
  1. Hold fødevarer indendørs (specielt dem med meget proteinindhold). Hvepse lever primært af protein, så vær sikker på at holde dine fødevarer med kød indenfor, og i stedet nyd solen uden mad i hånden. Fødevarer kan også inkludere dit kæledyrs foder, så hvis du har det udenfor, så vær sikker på at det ikke står et sted, hvor hvepsene ikke kan komme til det for nemt.

en_hveps_stjealer__krabbekoed

2. Lad ikke ting med højt sukkerindhold stå ude.  Det er i foråret og sommeren at hvepsen primært spiser protein. Men hen imod efteråret begynder hvepsen også samtidigt at indtage sukker. Sukkeret kan gøre hvepsen levetid længere, og derfor skal man passe på med at ting med højt sukkerindhold ude. Hvis i spiser ude, prøv da at holde slik, sodavand og desserter indenfor.hvepse_vandmelon

3. Læg agurkeskiver ud. En usædvanlig hvepse skræmmer du kan prøve, er agurk. Denne grøntsag har en syre i sig, som hvepse ikke kan lide. Bare læg nogle få skiver agurk rundt omkring f.eks. din terrasse, hvepsene vil blive væk, og du kan nyde at være udenfor, uden t blive stukket.

4. Luk din skraldespand eller container ordenligt. Hvepse er primært jægere, men de bliver til grådige ådselæder, hvis gevinsten er god nok. Og en åben eller nem at komme ind i skraldespand er lige det. Husk at fødevarer med et stort indhold af sukker og proteiner, vil tiltrække hvepse, så det ville måske være en god ide at putte det i en pose for sig, for sikre dem endnu mere. Husk også at lukke eller dække skraldespanden eller containeren til efter brug.

5. Hæng en krøllet brun papirpose op. Hvepse er meget territorie beviste, og vil ikke lave rede der hvor der er en i forvejen. Så for lave illusionen af der i forvejen er et hvepsebo, krøller du en brun papirpose sammen, og hænger den op i en tråd. Deres instinkter vil straks slå ind, og de vil flyve deres vej. Du kan også med fordel bruge et specielt designet kunstigt hvepsebo til formålet.

6. Forsegl alle revner og sprækker i dit hjem. Revner og sprækker i dit hjem, er et sikkert sted hvor hvepse kan hobe sig op, og lave et hjem. Forsegl disse steder grundigt, for at forebygge at hvepse kommer ind i dit hjem.

7. Lad vær med at gøre disse ting.  Ud over de ting der står over dette, skal du helst muligt lade vær med følgende ting. Lad vær med meget lyst farvet tøj på, da hvepsene kan forveksle dig med en blomst. Lad også vær med at smække hvepsen, da det vil udgive en lugt, der tiltrækker andre hvepse udefra. Tag heller ikke en kraftig parfume på, fordi at hvepse er tiltrukket af søde ting.

Metoder man kan dræbe hvepse på:
 
1. Sprøjt dem til med sæbevand. Gammeldags sæbevand er den første naturlige måde. Sprøjt bare sæbevandet på hvepsen og deres bo, sæben vil derved klæbe sig til deres vinger, så ikke kan flyve, efter noget tid vil hvepsen endda blive kvalt. Du kan også sprøjte sæbevand rundt om din dør, for at holde hvepsene væk. Hvis hvepsene har lavet et bo i jorden, kan du hælde sæbevand derned om natten, så skulle hele kolonien gerne dø. Husk dog at have det rette beskyttelses udsyr på.
 
2. Køb en ikke giftig hvepsefælde op. Ikke giftige hvepse fælder bruger ikke kemikalier til at dræbe hvepsen, men i stedet virker de ved at hvepsen dør ved iltmangel, drukning, sult eller udmattelse. Det dog ikke det mest humane at gøre, men det er krig, er det ikke?
 
3. Byg en hvepsefælde selv ud af en sodavandsflaske. Skær toppen af en sodavandsflaske, og vend den omvendt, så den vender mod bunden af flasken, sæt fast der med enten lim, tape eller klipse. Fyld flasken halvt med sæbevand, og smør halsen af flasken ind marmelade. Husk dog at tømme flasken tit for døde hvepse, da hvepsene kan hobe sig op, og skabe en barriere, der kan gøre nogle hvepse kan lande på den, og måske endda flygte.
 
4. Hæld pulveriseret insektmiddel ved indgangen og udgangen af hvepseboet.  Hvepsene vil kravle igennem insektmiddelet, hver gang de skal ind i hvepseboet, og inficere de andre hvepse i boet. Dæk både indgangen og udgangen, for bedst effekt.
 
5. Fjern et hvepsebo ved hjælp af en stofpose. Om natten når hvepsene er mindst aktive, list hen til hvepseboet, og put da hurtigt en stofpose omkring hvepseboet og ryk hvepseboet ned. Vær sikker på at binde posen godt til, så ingen af hvepsene kan flygte. Dyp derefter hele posen i en span vand, så den ligger under vand, kan eventuelt holdes nede med et par sten.
 
6. Udryd et underjordisk hvepsebo ved at forsegle alle ud- og indgange. Du skal først finde alle de mulige ind- og udgange til hvepseboet. Når dette er gjort, put så om natten en tung skål over hver indgang og udgang, dette vil så lave en slags forsegling, der holder hvepsene fanget i jorden. Lad skålene stå i ca. uger, hvor alle hvepse gerne skulle være døde.
 
7. Vent det ud. Hvepse kan ikke overleve de hårde vintermåneder, hvor de alligevel ofte dør. Hvis du finder et hvepsebo i slutningen af sommeren eller efteråret, kan du måske bare overveje at vente til vinteren, hvepsene vil dø af kulden. 
Dette indlæg blev udgivet i Hvepse, Insekter, Skadedyr og tagget , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.