Duepigge i børnehøjde

Hej! Findes der regler for, hvor duepigge må og ikke må sættes op? I vores boligområde har boligselskabet sat duepigge op i alle kældervinduer – som værn mod vildtlevende, herreløse katte. Og det er beboerne meget oprørte over – og vi mener endda, at det må være ulovligt, da børn kan komme til skade. Hvad mener I? Mvh Birte V.
 
Hej Birte.
 
For at svare på dit første spørgsmål, så er der ikke specifikke regler eller krav, der skal være opfyldt angående opsætning af duepigge. Men det betyder stadigt at duepigge skal være placeret ansvarligt, hvor de ikke kan gøre skade på mennesker eller dyr, de er også kun beregnet til at holde fugle væk. Man placerer derfor normalt kun duepigge, hvor mennesker og dyr ikke kan falde ned på dem, da de kan udføre stor skade.
 
Vi syntes derfor heller ikke, at det er en god ide at jeres boligselskab har sat duepigge op i kældervinduerne, da vi som tidligere har beskrevet, at duepigge ikke er beregnet til brug mod katte. Ved at det også er i et boligkvarter, er der også øget chance for, at mindre børn falder ned på duepiggene og kommer alvorligt til skade. Vi vil i stedet anbefale at I bruger et produkt som dette:  Kattepigge.
 
prikka_strip_2[1]
 
Disse kattepigge er specielt beregnet til dette. Kattepiggene er lavet af små gummi pigge, der vil være irriterende for katten at gå, og vil derfor holde kattene væk. Fordelen ved at bruge disse er, at de ikke kan gøre skade på dyr eller mennesker.
katte_pigge[1]
 
Dette indlæg blev udgivet i Duer, måger og alliker, Skadedyr og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.