Klyngefluer

klyngeflue_12Til ElverDan Skadedyrservice:  

Jeg tror at jeg har fået klyngefluer i mit hus. De har været her siden efteråret. Jeg tror de holder til på mit loft, men jeg har ikke set hvor de er. Har du et godt råd til hvordan jeg kommer af med dem? Vil det kunne fjernes hele og aldeles? Eller vil de måske komme igen? Hvis jeg ikke behandler, hvad sker der så? Bliver jeg oversvømmet af fluer til foråret? Pft. Gette

Hej Gette.

Der er stor sandsynlighed for at det er klyngefluer du har på loftet, da klyngefluer ofte i det sene efterår vil lede efter varmere steder, hvor de kan overvintre. Dit loft er derfor et perfekt tilflugtssted for dem, da der vil være forholdsvis varmt og mange områder, hvor de kan samle sig i store klynger af flere tusinde fluer, deraf kommer deres navn også. Man ved også normalt at det er klyngefluer, hvis man hører en summe lyd fra loftet igennem vinteren.

Det er dog svært at bekæmpe klyngefluerne selv, så det anbefales her, at du kontakter os omkring bekæmpelse af fluerne, da vi så kommer ud og behandler klyngefluerne og loftet med et insektmiddel, der vil dræbe fluerne. Det er en god ide, at du starter bekæmpelsen af fluerne hurtigst muligt, for ellers kan klyngefluerne skabe stor irritation til foråret, hvor de bliver aktive igen. Det er ikke fordi klyngefluerne forvolder nogen større skade, udover måske nogle pletter i de områder, hvor de havde klynget sig sammen over vinteren. Men når de bliver aktive, vil du begynde at se store mængder af fluer i rummene nedenunder loftet, hvilket der kan forvolde stor irritation for jer og eventuelle kæledyr.

klyngefluer_11

Derudover vil klyngefluer også normalt komme igen år efter år i større og større antal, hvis de ikke bekæmpes. De har nemlig en tendens til at overvintre i det samme hus igen og igen, og det er et fænomen man har svært ved at forklare.

 

Dette indlæg blev udgivet i Insekter, Klyngefluer og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.