Hvilke musefælder er bedst til udendørs brug?

musLuise B. spørger: Jeg har fået et voldsomt musseproblem udenfor Jeg har kontaktet en skadedyrs bekæmper som sagde at det lod man være. Men vi har ALDRIG haft mus her før og jeg har lige set et kuld små unger. De små er for små til at gå i klapfælder, og det er nærmest en umulig opgave med det. Jeg vil gerne have dem væk da de: 1) formegentligt trækker ind i huset om vinteren 2) har smittet mine høns (de går i bur) med lopper. Hvilket af jeres fælder kan i anbefale? Jeg ville gerne bruge gift under trappen feks, men der står på nogle af fælderne at de er beregnet indendørs. Hvad skal jeg gøre??

Hej Luise.

Det er selvfølgelig forståeligt, at du gerne hurtigst muligt vil af med musene på din ejendom. Det er også vigtigt, at du begynder på bekæmpelsen hurtigst muligt, så dit museproblem ikke bliver værre end, hvad det allerede er.

Vi anbefaler ikke, at du benytter musegift under din trappe eller for den sags skyld andre steder på din ejendom. Der er tre hovedsagelige grunde til, at man ikke skal bruge gift til at bekæmpe mus og rotter. Den første grund til, at man ikke skal benytte musegift er, at man skal man være meget forsigtig med at ligge det ud, da mange af giftstofferne indeholder miljøskadelige kemikalier, der kan sive ned i jorden og forurene nærtliggende grundvand, søer og åer, hvor giften herefter kan skade dyrelivet der lever omkring vandet eller som drikker af vandet. Den anden grund er, at hvis man benytter gift til bekæmpelse af mus og rotter, vil musen som regel ikke dø med det samme, hvilket der kan resultere i, at den dør et sted, hvor den er utilgængelig at få fat i, så den i stedet kommer til at ligge og rådne, hvilket der skaber en fæl stank omkring musen. Den tredje grund er, at hvis man har børn eller kæledyr på ejendommen, så er der risiko for, at de kommer til at indtage giftstoffet, hvilket der i allerværste tilfælde kan ende dødeligt for enten barnet eller kæledyret.

I stedet anbefaler vi, at du ligger fælder ud omkring området, hvor du har observeret musekuldet eller har set andre tegn på museaktivitet. Det er en god ide, at du udenfor bruger fælder, der ligger gemt i kasser, hvori der er en åbning, så musen kan komme ind til fælden. Kassen sørger for, at fælden ikke bliver forstyrret af vejret, og at børn og kæledyr ikke kan komme til skade på grund af fælden.

gennemsigtig_musestation_inkl_musefaelde

Vil du bruge musesmækfælder, anbefaler vi, at du bruger kraftige fælder der er sikker på at dræbe musen med det samme de klapper, eller elektriske musefælder der dræber musene med stød. Der findes specielle musefælder til store mus, fx halsbåndsmus.  

PSESMT_musefaelde_2

Ved elektriske fælder betyder størrelsen af musene heller ikke noget, da det bare er spørgsmål om, at den får kontakt til to strømførende metalplader.

Hvis du foretrækker en mere human metode til at fjerne dit museproblem, kan du i stedet bruge fælder der fanger musene levende, så du kan slippe dem fri igen langt væk fra dit hus. Husk bare jo flere fælder, du bruger på samme tid, jo hurtigere vil du også slippe af med dit museproblem.

Med hensyn til din frygt for, at musene skulle komme ind i dit hjem til vinter, er det altid en god ide at forebygge dette ved at fjerne så mange af deres mulige indgange ind til dit hjem som muligt. Dette kunne f.eks. gøres ved fylde revner og sprækker der er større et tuschlåg til, holde døre og vinduer lukket, tilse ventilationsrister for større huller og fjerne frit liggende madvarer der kunne lokke flere mus til.

Dette indlæg blev udgivet i Mus, Skadedyr og tagget , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.