Hvorfor er hvepse mest aktive i august – september?

stor_gedehamsHvorfor er hvepse mest aktive om efteråret, når det meste af sommeren allerede er ovre?:

Hvepse er aktive lige fra begyndelsen af foråret, da det er her, de overvintrende hvepsedronninger vågner og starter med at lave sig en lille startkoloni bestående af nogle få arbejderhvepse. Dette er forskelligt fra bier, hvor nærmest hele kolonien går i hi vinteren over. I starten er hvepseboet på størrelse med en bordtennis bold, og der er kun få hvepse i det. Senere bliver hvepseboet på størrelse med en tennisbold, og så til sidst som en fodbold bold eller endnu større. Store hvepseboer med mange hvepse er selvfølgelig meget mere synlige end små hvepseboer med få hvepse.

I maj-juni-juli har hvepsene travlt, de skal bygge hvepseboet større og større, beskytte det fra evt. fjerner, fodre larverne med indfangede insekter m.v. I august måned går de fleste hvepseboer i opløsning. Hvepsedronning lægger ikke flere æg og hvepsene har ikke noget at tage sig af. Det flyver rundt, skal finde føde og bliver mere og mere irriterende for os mennesker.

Som udgangspunkt er hvepse kødædere, men de bliver afhængige af den søde væske der udskilles af larver der vokser i løbet af foråret og starten af sommeren. Så det er først når larverne stopper med at vokse i slutningen af sommeren, hvor hvepsene i stedet vender deres opmærksomhed mod de sødesager, vi har til at stå på bordene. Derfor er det først her mange mennesker begynder, at ligge mærke til hvepsene.

M.v.h. www.hvepsefjerner.dk

hvepse_syltetoj

Dette indlæg blev udgivet i Hvepse og tagget , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.