- Mange antikke skabe, skrivepulte, stole, kister, våbenskafter og andre træ genstande, som man ser på museer, bærer tydelig præg af borebille angreb. Derfor opfattes træorm huller ofte som en slags bevis’ på at møblerne er antikke. Der findes mange opskrifter på hvordan man kan imitere hullerne og dermed give nyere møbler et ’antik’ præg ved hjælp af almindelige husholdningsartikler, f.eks. et langt søm eller en boremaskine med en 0,8 mm bor. For at efterligne ’ægte’ borebillehuller laves hullerne ofte i uregelmæssige klynger bestående af 4 – 5 huller.
- Borebiller og husbukke er ikke til at spøge med, og kun humoristiske englændere kan finde på at lave jokes om dem. En af dem er: One woodworm met another. "How's life?" she asked. "Oh, same as usual," he replied, "boring." Og endnu en af slagsen: A woodworm walks into a bar, and say's "Is the bartender here?"
- Vor største borebille er egens borebille (Xestobium rufovillosum). En voksen bille er 7 mm lang, og laverne bliver ca. 11 mm lange, og kan være 5-10 år om sin udvikling.
- Borebiller, husbukke og andre træskadedyr har et medført program, som hele tiden fortæller dem om retningen til træets overflade og den vej, de skal gnave, når de skal ud, og de vil ikke ændre retning, selvom overfladen i mellemtiden er blevet dækket af andre materiale. De kan gnave sig imellem tapet, maling, paneler eller andre plader. De kan også gnave sig ud igennem tilfældige varer, som ligger på paller eller træhylder, og mange træskadedyr kan gnave igennem kobber eller bly tagdækninger.
- En er borebillens værste fjerner er snyltehveps, som lægger æg på borebillelarver. Hvepselarven lever af borebillelarven og ender med at dræbe den. Op til 95 % af alle borebillelarver på et loft kan være angrebet, og snyltehvepsene kan bidrage til, at et borebille angreb af og til går i stå 'af sig selv'.
- Nogle billelarver, der ikke lever af træ, bl.a. flæske- og husklannere, kan alligevel gnave huller i træværk. Der bliver sjældent tale om alvorlige skader, men i nogle tilfælde, fx på lagre eller på minkfarme, kan det gå hårdt ud over træværket.
- Flere danske myrearter kan gnave i træværk. Specielt herculesmyrer og orangemyrer kan gøre en stor skade, da de ofte bosætter sig i sundt træ og kan udhule og ødelægge det fuldstændigt.
- De alvorligste træskadedyr på globalt plan er uden tvivl termitter.
- Den almindelige borebille (Anobium punctatum) bliver ofte forvekslet med den bløde borebille (Ernobius mollis), men det er vigtigt at kende forskel på de to borebiller: den Almindelige borebille kan med tiden ødelægge træet fuldstændigt, men de skader som den Bløde borebille kan påføre træet er typisk af kosmetisk art.