Mus:

Pris på bekæmpelse
Bekæmpelse af mus
Mus: Skadevirkning
Mus: Udseende
Mus: Adfærd
Mus: Livscyklus
Mus: Spor
Mus: Overtro
Mus: Ordsprog
Bestemmelsesnøgle

Bekæmpelse af skadedyr for både private og virksomheder siden 2007

Mus: priser

Ydelse

Pris

(inkl. moms)

1/2 årsabonnement på musebekæmpelse (2 besøg +udførlig instruktion)

1600 kr.*

1 årsabonnement på musebekæmpelse

2800 kr.*

1 årsabonnement på gnaversikring (mus og rotter), kvartals tilsyn ** 

4200 kr.*

1 årsabonnement på gnaversikring (mus og rotter), tilsyn 6 gange årligt**

5200 kr.*

Undersøgelse for mus, rotter og husmår med en gravhund

   900 kr.

Stort udvalg af museklapfælder, musefælder til levende fangst, musegift, muselokkemiddel, museskræmmere i vores internetbutik

Priserne gælder i Østjylland (postnummer 8000  -  8900). I andre områder aftales et kørselstillæg.

* Priserne forudsætter eget tilsyn og tømning af musefælder. 

** Inkl. kontrol, bekæmpelse og skriftlig indberetning om aktivitet, der opfylder kravene til egenkontrol, samt et årligt bygningseftersyn med skriftlig indberetning om fejl og mangler og evt. forbedringsforslag.

Startside
Butik
Borebiller
Dræbersnegle
Duer og måger
Edderkopper
Flagermus
Fluer
Husmår
Hvepse
Kattelopper
Klannere
Mosegris
Muldvarp
Murbier
Mus
Myrer
Møl
Rotter
Stankelben/gåsebille
Sølvfisk
Væggelus
Ukrudt
Spørg om skadedyr
Om os
Job

Viste du at:

- I modsætning til rotter er husmus nysgerrige og dumdristige og derfor lette af fange. Man bør undgå at bruge gift, fordi stanken af blot en enkelt død mus kan være uudholdelig i ugevis.

- Husmus stammer sandsynligvis fra Sydvestasien, hvorfra de meget tidligt har bredt sig ud over verden. Husmusen var kendt i både antikke Ægypten og Grækenland.

- En husmus producerer omkring 50 ekskrementer om dagen.

- En husmus inde i bygninger kan formere sig året rundt, og gennemsnitlig får de 5-6 kuld om året, hvert på 4-8- unger. Drægtigheds tiden er 19 dage, og ungerne kan klare sig selv, når de er små 3 uger gamle.

- Mus vil for det meste ikke gå langt væk fra deres hjem, og vil næsten aldrig gå mere end 3-8 meter væk fra deres rede for at lede efter mad.

- Husmus har været betragtet som skadedyr lige fra begyndelsen, og man har fremstillet musefælder af ler allerede i Mesopotamien for flere hundreder år siden.

- Mus trives udmærket i både sten- og glasuld, den graver gange og indretter reden direkte i materialet.

- Foruden husmusen og rotten er halsbåndsmusen den eneste danske gnaverart, der i længere tid opholder sig i bygninger. I Østdanmark er halsbåndsmusen undertiden en hyppigere gæst end husmusen. Ejendommeligt nok er Danmark det eneste land, der har dette problem. Selv i Sverige, der har masser af halsbåndsmus, kender man ikke til fænomenet.

- En ung husmus kan presse sig igennem en åbning på kun 7-8 mm, og det gør det til en vanskelig opgave at gøre en bygning musesikker.

- Mus kan falde 3-4 meter, uden at den selv tager skade.

- Mus har en fantastisk balance, og kan derfor kravle over meget tynde stykker reb eller kabler. De kan endda kravle lodret op på en ru overflade.

- Mus er utroligt rene, og har en god orden. I deres underjordiske tunneler har musene specielle områder til at opbevare mad, hvor de går på toilettet og hvor de opholder sig.

- Mus elsker at gå på opdagelse. De er gode til at finde nye og nye måder til at tilfredsstille deres nysgerrighed, det kunne f.eks. være ved at klemme sig igennem små huller, eller bide sig igennem forhindringer med deres stærke tænder.

- Gough øen i Syd Atlanten er brugt af 20 forskellige havfuglearter som et ynglested, inklusiv næsten alle Tristan Albatrosser (Diomedea dabbenena) og Hvidbuget Petreller (Pterodroma incerta) fra hele verden. Indtil at husmusen ankom til øen sammen med nogle fiskere i det 19. århundred, havde fuglene ingen fjender, som var pattedyr. Bestanden af mus er dog siden blevet stor, og musene har lært at angribe albatrossens unger, som kan være op til en meter høje, dog ubevægelig i det meste af deres krop. Ved at arbejde i store grupper, kan musene gnave i albatrosungen, indtil den forbløder.

- I følge shamanisme er musen et symbol på visdom, kontrol, opdagelse og organisation.

- Mus har forskellige ansigtsudtryk, som de bruger til at vise hvilket humør de er i.

- I modsætning til rotten kan musen leve uden vand, hvis blot føden ikke er alt for tør. Musens fysiologi minder om et ørkendyrs, fx. er dens urin stærk koncentreret.

- Der findes flere slags lopper der kan leve på mus, både museloppe, rotteloppe og muldvarpeloppe som kan være op til 6 mm lang og er den største loppe i Europa. Men ingen af disse lopper kan stikke mennesker.

- En voksen husmus æder ca. 3 g fast føde pr. døgn, hvilket svarer til 70-100 hele hvedekorn, men ødelægger betydeligt mere.

- Mus er bange af rotter, da rotter kan dræbe og æde mus. Det er sjældent at både mus og rotter findes det samme sted.