Hvordan du kan forebygge myrer kommer ind i dit hjem

Langt de fleste mennesker har oplevet, at myrer har fundet en vej ind i deres hjem på et tidspunkt. Myrerne er nemlig en af de mest udbredte skadedyr i verden med over 15.000 arter, hvor 40-50 af dem kan findes i Danmark.

Selvom de med deres store antal og små størrelser kan virke umulige at forebygge, så er dette ikke tilfældet. Vi har derfor herunder samlet en række trin til, hvordan du kan forebygge, at myrerne kommer ind i dit hjem.

1. Lær de populære myreområder at kende

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at køkkenet er det område, hvor myrerne oftest findes. Dette skyldes, at køkkener er fulde af både føde og vand, hvilket der giver myrerne alt, hvad de skal bruge for at overleve. Dog er rum såsom stuer, soveværelser, kælderrum og områder omkring rumvarmere også kendt for at tiltrække myrer, hvilket der kan skyldes, at der enten er madrester i rummet, eller at det er her, at de har fundet en indgang udefra.

Når du har fundet de områder, hvor det er mest sandsynligt, at myrerne vil angribe, kan du fokusere resten forebyggelsen i her.

2. Eliminer vandkilder

At fjerne fugt og andet frit tilgængeligt vand fra dit hjem, er godt sted at starte, når du skal forebygge myrer. Det er derfor også en god ide, at du reparerer utætte rør, og at du ofte tjekker under vasken for fugt. For at sænke fugtigheden i et rum som f.eks. i et kælderrum kan der installeres en affugter.

Udenfor kan du tjekke, at alle afløb og tagrender virker som de skal, så vand ikke bliver ledt mod fundamentet af huset, hvilket der ellers hurtigt kan svække fundamentet af huset, så myrerne kan grave sig ind.

3. Eliminer fødekilder

Ved at holde køkkener og andre rum rene fra fritstående madvarer og krummer på gulvet, kan hjælpe meget med at holde myrer væk. Når myrerne begiver sig ind i et hus, er det næsten altid for at søge efter føde. Så hvis der ikke er nogle madrester eller skrald der lokker, så er der også mindre chance for, at myrerne vil begive sig ind i dit hjem i første omgang. Så rengør derfor ofte gulvet for krummer og andre spildte ting, tøm ofte skraldespanden og opbevar madvare i lukkede beholdere. Det er især sødesager der tiltrækker myrer, så vær ekstra opmærksom på, at du ikke har honning, sirup, sodavand, frugt og andre sødesager til at stå frit fremme i et rum.

4. Glem ikke dine kæledyr

Katte, hunde og andre kæledyr kan ubevidst invitere myrer ind i dit hjem. Deres foder- og drikkeskåle kan tiltrække myrer, hvis de ikke holdes rene, eller hvis spildt dyrefoder eller vand kommer til at ligge for længe. Dyrefoderet kan i sig selv også tiltrække myrer, hvis det ikke opbevares rigtigt i en lukket plastik beholder eller pose i stedet for den papirspose, som det ofte kommer i. Papirsposerne kan nemlig give myrerne en gratis buffet af føde, da poserne sjældent er tætte nok til at holde myrer ude.

5. Bloker eller fjern myrernes indgange

Det kan være svært at holde myrer helt ude, da de kan kravle igennem selv de mindste revner og huller, men du kan gøre det sværere for dem at komme ind i dit hjem ved enten at blokere eller fjerne de ”nemme” indgange. Ved at grundigt kigge på ydre siden af dit hus kan du finde mange af disse ”nemme” indgange i form af revner, sprækker og huller, som der kan fyldes med fugemasse eller lignende. Vær især opmærksom på, at områder omkring rør, som der går ind i huset ude fra, slutter helt tæt omkring røret.

Du kan også skabe et spærrebælte for myrer omkring soklen af dit hus ved at behandle den med insektlak eller andre langtidsvirkende insektmidler. Dette vil dræbe alle myrer og andre insekter, der forsøger at passere området, hvor der er behandlet.

6. Få professionel hjælp

Det kan være svært at forebygge myrer, hvis du ikke har den rigtige viden eller udstyr. Her kan det mange gange være til stor hjælp, hvis du kontakter en professionel skadedyrsbekæmper, inden du går i gang med forebyggelsen eller bekæmpelsen. En professionel skadedyrsbekæmper ved nemlig præcis, hvad det er man skal kigge efter, når indgangene myrerne bruger skal findes. Derudover har en skadedyrsbekæmper også tit adgang til mere effektive insektmidler, der kan bruges til at mere effektivt forebygge fremtidige myrerangreb.

Som udgangspunkt, anbefaler vi altid en kalenderårs abonnement.

Ring til os på 2034 0334 eller se vores priser på skadedyrene.dk

Dette indlæg blev udgivet i Insekter, Myrer, Skadedyr og tagget , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.