FAQ om duepigge

En af de mest effektive metoder til at beskytte en bygning eller et andet område mod duer og andre fugle, er ved at installere duepigge, så du fjerner muligheden for, at fuglene kan lande på en overflade. Herunder er der beskrevet alt, hvad du behøver at vide omkring duepigge, samt hvordan du vælger de bedste duepigge til din situation.

Gør duepigge skade på fuglene?:

Langt de fleste duepigge er designet til at skræmme fuglene væk fra området, og ikke til at gøre nogen skade på fuglen. Duepiggene virker som synlig barriere, som vil få langt de fleste duer og andre fugle til at vælge et andet sted at lande, når de bare ser duepiggene. Skulle nogle fugle alligevel prøve at lande imellem duepiggene, så vil piggene også virke som en fysisk barriere, som gør det umuligt for fuglene at lande, og de vil derfor hurtigt finde et andet sted at være. Fordi piggene ikke spidse, så vil fuglen kun føle ubehag, når den prøver at lande, og vil derfor ikke få nogen varige men, udover at de at de ikke vil glemme, at de ikke skal prøve at lande samme sted igen.

Korrekt installation af duepigge.

Er duepiggene kun designet til brug mod duer?:

Duepiggene er ikke kun designet til at beskytte mod duer, men også imod andre fugle af ca. samme størrelse. Dette er bestemt af længden og vinklen af piggene. Det kan derfor også være nødvendigt at købe specielle mågepigge til større fugle såsom måger, hvis duepiggene ikke er designet til at beskytte mod måger også. Ønsker du i stedet at beskytte området mod mindre fugle som f.eks. spurve, så kan det både være, at duepigge og mågepigge ikke er tilstrækkelige, og det er i stedet nødvendigt, at finde nogle fuglepigge, hvor piggene sidder meget mere tæt på hinanden (spurvepigge).

Pigge mod måger: højde 16,6cm, diameter på mågepigge 1,4 mm

Hvad er forskellen på stål pigge og plastik pigge?:

Begge typer af pigge vil beskytte kanter og andre områder lige godt. Den eneste forskel imellem dem er udseende og pris. Duepigge med plastik pigge er normalt billigere, men plastikken vil ofte reflektere baggrunden, som de er installeret opad, hvilket der gør dem mere synlige på længere afstand. Derimod vil pigge der er lavet af stål tit blive set som mere ”usynlig”, hvis de er installeret opad en bygning. Dette gør at de er nærmest umulige at se på en længere afstand. Af den grund er det oftest duepigge af stål der bliver valgt af professionelle skadedyrsbekæmpere.

Ruster stål og bliver plastik skrøbeligt med tiden?:

Vi anbefaler kun, at man køber duepigge som der enten er lavet af rustfrit stål eller af UV-resistent plastik. Er stålet rustfrit, så vil det ikke ruste over tiden, hvilket der gør, at piggene forbliver effektive i mange år frem. På samme måde vil UV-resistent plastik heller ikke blive skrøbeligt med tiden eller skifte farve. Plastikken vil i stedet holde sin styrke og fleksibilitet i mange år frem.

Hvorfor kommer duepigge i forskellige bredder?:

Duepigge kan fås i forskellige bredder, hvilket der giver dig muligheden for at vælge den bedste bredde, som der passer bedst til området, hvor du ønsker installere dem. Det er f.eks. en fordel at have tyndere duepigge, hvis de skal installeres på toppen af tyndt rør, hvorimod det er bedre med en bredere version af duepiggene, hvis de skal beskytte et større areal. Højden af piggene påvirker størrelsen af fugle duepiggene beskytter imod, da en måge f.eks. vil kunne lande imellem duepiggene, hvis piggene er kortere end længden på mågers lange ben.

Dobbelte duepigge kan bruges sammen med tagrendeklips.

Kan jeg bruge alle slags silikonelim til at installere duepigge med?:

Der findes mange forskellige slags silekonelim på markedet, nogle af dem vil virke fint til at installere duepigge med, men der er også andre som ikke vil. Det kan ske, at silikonelimen kun klistrer sig til overfladen af, hvor du vil installere duepiggene, men ikke til bunden af duepiggene. Vi anbefaler derfor kun, at du bruger silikonelim, som der er designet til at blive brugt til at installere duepigge med.

Installation af duepigge med silikonelim.

Er der forskellige metoder at installere duepigge på?:

Vi anbefaler, at man installerer sine duepigge med silikonelim, da silikonen vil være mere vejrbestandig end andre typer af lim. Derudover er det hurtigt og nemt at bruge silikonelimen. Dog kommer de fleste duepigge også med huller langs bunden af piggene, som der kan bruges til at fastsætte duepiggene med skruer eller søm. Hvis det ikke er en permanent installation af duepigge, så kan du også bruge kabelbindere til at fastsætte duepiggene.

Dette indlæg blev udgivet i Duer, måger og alliker, Skadedyr og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.