Provoke lokkemiddel – virker det?

Poul E. fra Juelsminde skrev til os: Hej, Jeg har købt produktet 5503 Provoke, hvordan skal det anvendes?, gør man som jeg, smører det på fælder, både smæk fælder og fælder med klap, og både ude og inde, er det fuldstændigt uvirksomt. Jeg forsøger at fange mark og husmus og en enkelt halsbåndsmus, men musende er fuldstændig uinteresseret i pastaen, selv om der ikke er anden føde i nærheden, de kommer lige forbi fælderne, men reagerer overhovedet ikke, et æble er væsentlig bedre. Jeg ønsker et råd om hvad der forkert i min anvendelse af produktet, på forhånd tak.

Hej Poul

Professionel lokkemiddel Provoke fra Bell Laboratories (USA) er et af de mest anerkendte lokkemidler og sælges over både hele Nord Amerika og den største del af Vesteuropa.

Lokkemiddel Provoke kan bruges både i museklapfælder og i musefælder til levende fangst

Det er selvfølgelig vigtigt, at lokkemidlet anvendes korrekt.

Provoke, lige som andre tilsvarende lokkemidler, må ikke påføres hele fælden, som du har gjort, men kun det sted, hvor musen skal træde på for at fælden klapper. Fx bruger man klapfælder KNESS (som jeg til enhver tid anbefaler og bruger også selv professionelt), skal lokkemidlet placeres kun inde i foderskålen. Hvis man smører Provoke på hele fælden, mister musene interesse for dette lokkemiddel temmelig hurtigt, da de ikke behøver at træde på klappen for at prøve at komme tættere på lokkemidlet.

Det er også vigtigt, at fælden placeres der hvor muserne har en af deres almindelige ruter, tæt op til en væg og med klappen vinkelret ind imod væggen. Mus er sky dyr, og der er meget større sandsynlighed for at fange dem der hvor de følger sig i sikkerhed.

Ud over Provoke, findes der mange andre lokkemidler på markedet, og i min internet butik kan du købe flere af dem, fra peanut butter til NaraLure lokkemiddel til mus og rotter med 5 forskellige dufte: kød, fisk, vanilje, mango og chokolade. Det er lidt lige som hos os mennesker: nogle af os fortrækker øl, men de andre er vilde med chokolade.

NaraLure lokkemiddel til mus og rotter kan med fordel bruges sammen med en smækfælde KNESS

Jeg har ikke før hørt at husmus eller halsbåndsmus skal kunne lide æbler, jeg anbefaler kun æbler til fangst af mosegrise (som er vegetar). Selv bruger jeg ofte rosiner til af fange både mus og rotter, men jeg har også oplevet at der findes rotter som kun kan fanges med chokolade og mus som kun går i fælden hvis den dufter af vanilje.

Så du har ret: man kan godt forsøge at fange mus med andre lokkemidler. Man vælger typisk et professionelt lokkemiddel for at:

 • Undgå at spegepølse eller ost ligger og rådner i fælden
 • Undgå at røre ved fælden når man placerer lokkemiddel
 • Bruge et middel der er langtrækkende duftmæssigt (fx i sommerhuset)
 • Bruge et mere universelt middel, som er udviklet af professionelle 
 • Prøve et nyt lokkemiddel til gamle snedige mus der er svære at fange.

Og til sidst nogle generelle råd til musefangst:

 • Man skal bruge flere (gerne mange!) gode pålidelige musefælder.
 • Placere fælder der hvor muserne er observeret og gerne op mod væggene.
 • Man skal bruge et godt lokkemiddel (afprøv gerne flere forskellige).
 • Man må ikke røre fælder uden at have handsker på. Vær tålmodig – det kan tage 3-5 dage inden muserne vænner sig til fælderne og lokkemidlet og begynder at undersøge dem. 
 • Er der ingen fangst efter en uge, kan du overveje at omplacere fælderne. 
 • Kommer musene igen og igen, bør du tjekke om du har en muserede på loftet eller i kælderen og bekæmpe musene mere målrettet der.
Dette indlæg blev udgivet i Mus, Skadedyr og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.