Hvorfor skal man bekæmpe muldvarpe?

muldvarp_4Behøver man overhoved bekæmpe muldvarpe i haven? Har hørt at de er fredet i Tyskland. Hvad skade gør de? Mvh. Anders
 
Hej Anders
Nej, du behøver ikke bekæmpe muldvarpe hvis de ikke generer dig. I de fleste tilfælde er der tale om kosmetiske skader på græsplanen, og hvis du kan leve med disse skader, så lad muldvarpene være.
De fleste haveejer synes at muldvarpeskud er irriterende og bekæmper muldvarpene pga. dem.
Ud over dette, kan muldvarpene være skyld i følgende punkter:
– Muldvarpene kan gøre stor skade på din græsplæne og have, der kan resultere i skader for flere tusinde kroner. Du vil kunne vågne op en morgen, og hele din græsplæne er blevet til et muldvarpe fodringsområde, hvor jord og rødder er gravet op.
– Muldvarpen spiser stor mængder regnorme, som er en vigtig ressource til en succesfuld have.
– Muldvarpe er rodødelæggere. Det kan tit ske, at muldvarpe vil grave rødder op i et forsøg på at finde mere føde.
– Muldvarpe kan ødelægge vandingssystemer, ved at grave sprinklere op og bøje underjordiske vandslanger.
– Muldvarpeaktivitet kan i nogle tilfælde også ødelægge kabler, der er gravet ned, hvilket der kan påvirke telefonlinjer og internet.
– Ud over synligt skade, kan muldvarpen også grave sig under stier og indkørsler, hvilket der fjerner styrken i stien eller indkørslen. Denne slags skader kan måske ikke ses, før der er gået flere år, og vil først blive synlige, når det er for sent.
Vælger du alligevel at bekæmpe muldvarpe, kan du selv gøre det med muldvarpesakse eller tegner abonnement ( se priser her )
 
muldvarpeskud_17
Dette indlæg blev udgivet i Muldvarp, Skadedyr og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.