Hvorfor kan man ikke længere købe de gamle slags musegift?:

musFor nogle år siden købte jeg ‘Røde Musekorn’ mod mus, og den var temmelig effektiv. Hvorfor kan jeg ikke købe den længere?  Hilsen, Erik
 

Hej Erik

Du vil ikke være i stand til at købe ældre slags musegifte, som er baseret på antikoagulanter (blodfortynder) som f.eks. musekorn mere i Danmark som privat person, da miljøstyrelsen i 2011 gjorde det ulovligt for privat personer at være i besiddelse af sådanne produkter. Derfor må du kun være i besiddelse af denne slags gifte, hvis du er en professionel skadedyrsbekæmper. Hvis du skulle have et produkt med antikoagulanter stående, er det derfor vigtigt at du aflevere det på din lokale genbrugsstation.  

Dette blev gjort fordi musegift, der indeholdte antikoagulanter, ville blive i musen længe efter det blev indtaget, også endda efter musen dør. Dette betyder at ugler og andre pattedyr, der spiser musene, kunne blive påvirket af giften, da det aktive stof også virker i større dyr, hvilket der også betød, at de også ville få indre blødninger ligesom musen og dø stille ud.

Det er dog stadigt lovlig for privat personer at bruge musegifte, der er baseret på Chloralose. Dette giftstof virker ved at det bedøver musen, hvor dens kropstemperatur herefter vil langsomt falde, indtil at musen vil fryse ihjel. Dette aktivstof vil heller ikke være giftigt for større pattedyr at indtage. Dog er det stadig kun godkendt til indendørsbrug, da giften stadig kan påvirke vanddyr og mindre fugle.

http://elverdan.dk/shop/product_info.php?products_id=536

Vi vil dog her anbefale at brug af gift er den sidste metode, man går til og man i stedet benytter sig af fælder til at slippe af med musene med. Der er her også forskellige slags fælder man kan vælge imellem. Man kan f.eks. vælge denne fælde:

http://elverdan.dk/shop/product_info.php?products_id=531

Som er en af de kraftigste klapfælder på markedet lige nu. Her har musen ingen mulighed for at tage lokkemaden uden at blive fanget i fælden. Du kan også vælge fælder som denne her:

http://elverdan.dk/shop/product_info.php?products_id=240

Som er en fælde, der fanger musen levende, uden at musen tager nogen skade. Dette er en human måde, man kan skaffe sig af med musene. Til sidst kan du også vælge elektriske fælder som f.eks. denne, som slår musen ihjel med et elektrisk stød, som ikke er farlig for børn og kæledyr

http://elverdan.dk/shop/product_info.php?products_id=244

PSEMK-co_1

Det er her også nemmere at rengøre fælden, da musen vil være hel uden ydre skade.

Dette indlæg blev udgivet i Mus og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.