Er stor gedehams mere fredelig end almindelige hvepse?

stor_gedehamsJeg er nogle nætter i træk blevet stukket af stor gedehams. Nu har jeg  lokaliseret indgangsstedet til deres bo: udvendig udluftningskanal oppe i kippen ved tag ind til loft med granulatisolering. Efter at   have læst din informerende hjemmeside er jeg i tvivl om jeg  overhovedet behøver at få fjernet boet?   Du skriver de normalt er fredelige og hvis jeg den næste måned lader  være med at have åbne vinduer på den side af huset hvor de har indflyvning, er det gode at gøre måske blot at vente til september og  så sætte et insektnet for udluftningskanalen mhp. næste år? Bedste hilsen Gunver
 
Hej Gunnar
 
1. Nej, du behøver ikke fjerne boet. Det skal kun gøres hvis gedehamsene er virkelig generende eller hvis nogen i din familie har allergi.
 
2. Ja, vi har set flere hvepseboer som er allerede gået i opløsning.
Men nogle (ikke ret mange) hvepseboer kan stadig være aktive i september-oktober-november.
 
3. Stor gedehams er mindre aggressiv end andre hvepse, men hvis den stikker så gør det altså virkelig meget ondt… 
 
4. Når et hvepsebo (gedehamsbo) er ved at gå i opløsning, kan man ofte opleve at gedehamsene bliver mere generene end normalt. Det er på dette tidspunkt at de ofte forvilder sig ind i huset. Vi anbefaler at man bruger fx  Insektsuger for at indfange gedehamsene inde i huset på en meget nem måde.
 
M.v.h.
Elverdan Skadedyrsservice
Dette indlæg blev udgivet i Hvepse og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.