7 fejl du laver med musefælder

musFor at slippe af med mus er alt, du behøver at gøre, at stille en musefælde op og vente, til de er fanget – ikke? Altså, ja. Men det er muligt, at musene ikke fanges lige så hurtigt og effektivt, som det kan lade sig gøre.

Herunder er der beskrevet syv hyppige fejl, folk laver, når de opsætter musefælder, og mere vigtigt syv smarte og effektive strategier, du kan benytte i stedet.

FEJL 1: DU ØDELÆGGER LOKKEMADEN 

LØSNING: UNDGÅ BERØRING

Mus kan detektere din lugt på de fælder og den føde, du har håndteret, hvilket kan afskrække dem. For at undgå dette bær handsker når du håndterer lokkemaden og sætter fælden op. Handsker beregnet til madlavning, sundhedspleje eller rengøring fungerer alle glimrende til formålet. Vær også opmærksom på at bære handsker, når du håndterer fælden, efter at en mus er gået i, således at du beskytter dig selv mod eventuelle sygdomme.

FEJL 2: DU BRUGER FORKERT LOKKEMAD

LØSNNG: BRUG ROSINER, PEANUT BUTTER OG PROFESSIONELLE LOKKEMIDLER

Glem den gamle tegnefilmsforestilling om ostespisende mus. Disse gnavere spiser primært nødder og frø, så som musefældelokkemad er mus mest tiltrukket til jordnøddesmør eller hasselnøddesmør. Mus har hertil en sult efter kalorierig føde, hvilket gør chokolade til fristende lokkemad.

Når temperaturen udenfor falder, begynder musene at bevæge sig inden døre, blive sløve og fokusere på at bygge rede. Dette gør, at du kan lokke dem til musefælder med materialer såsom vatkugler, tandtråd, garn og snor. Benytter du klapfælder, kan du med fordel vikle materialerne rund om fældens afløser for at tvinge musene til at gnave og trække omkring afløseren, hvilket får fælden til at smække.

FEJL 3: DU BRUGER FOR MEGET LOKKEMAD

LØSNING: BRUG LILLE MÆNGDE

Hvis du fylder musefælden med store mængder lokkemad, kan skadedyrene stjæle fra det uden at fælden smækker. Lokkemad af ærtestørrelse er den helt rigtige mængde – nok til at tiltrække musene, men ikke så meget at de kan spise af det uden at udløse fælden.

FEJL 4: DU FORVENTER ØJEBLIKKELIGE RESULTATER 

LØSNING: GØR DEM TRYGGE FØRST

Mus er fra naturens side varsomme over for nye objekter på steder, de ofte befinder sig. Du kan tilpasse dem ved at udlægge fælder med lokkemad, som ikke udløses, hvad end du benytter klassiske smækfælder, elektriske musefælder eller fælder, der fanger musene levende. Når du har set, at musene tager lokkemaden, ved du, at musefælderne er placeret det rigtige sted, og at skadedyrene vil vende tilbage til dem. Så er det tid til at indstille musefælderne.

musefaelde_til_levende_fangst

FEJL 5: DU STILLER FÆLDERNE DET FORKERTE STED 

LØSNING: STIL DEM VED VÆGGEN

Det er nemt at komme til at stille musefælderne det forkerte sted – lav ikke den fejl. På grund af musenes naturlige frygt for åbne områder vil de pile rund i yderkanter og mørke afkroge tæt ved væggene, hvor deres knurhår hjælper dem med at navigere. For at fange skadedyrene, hvor de er aktive, placer da musefælder langs de vægge, de primært bevæger sig ad. Enden af musefælden med lokkemaden og afløseren bør vende mod væggen, således at musene fristes til at udforske i stedet for at undvige den. Hvis muligt placer da musefælderne afdækkede steder såsom bagerst i skabe eller bag ovnen (du kan trække skuffen under ovnen ud for nem adgang til bagsiden).

FEJL 6: DU ANVENDER FOR FÅ MUSEFÆLDER 

LØSNING: PLACER MANGE MUSEFÆLDER TÆT VED HINANDEN

Mus formerer sig hurtigt og voldsomt – de kan få op til syv unger på så lidt som 21 dage. Så du har måske ikke indset, hvor mange mus der er i dit hus, men du kan næsten være sikker på, at der er mere end én. For at forhindre en museinvasion får du behov for mere end et par musefælder for at eliminere problemet hurtigt og effektivt. Den mest effektive strategi er at placere en musefælde hver halve til hele meter langs de vægge, hvor du har observeret tegn på aktivitet. De områder, hvor musene er meget aktive, kan du med fordele sætte musefælderne i par med så lidt som 5 centimeters mellemrum.

FEJL 7: DU STARTER LANGSOMT UD 

LØSNING: PLANLÆG EN STOR FØRSTE NAT

Studier har vist, at du fanger flere mus den første nat, at du planter musefælder, end nogle af de efterfølgende nætter. Så start felttoget mod musene ud med at placere mange musefælder alle de steder, du har observeret aktivitet, og brug få typer af lokkemad for at sikre en succesfuld første nat i musejagtens tegn.

klapfaelde_kness

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Mus og tagget , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.