Et hvepsebo i stuen?

stor_gedehamsHej. Må jeg stille dig et spørgsmål vedr. hvepsebo. Vi har lige været på ferie i en uge, hvor alle døre og vinduer var lukkede, dog var udluftningskanalerne på vinduer ikke lukket til. Da vi kom hjem, lå der nok 20 til 40 døde hvepse indendøre, flest i vores stue. Der var dog også nogle i et værelse længst væk fra stuen, men vores døre indenfor står åbne. Jeg finder stadig få døde hvepse, og lige nu kravler der 2 stk. rundt i vinduerne i vores stue. Kan der være et hvepsebo inde i vores stue. Skal jeg gå på jagt under skabe og sofa og borde. Hvis—–og hvis jeg ikke finder boet, vil det så komme næste forår igen.  Venlig hilsen, Bente V.

Hej Bente

Du har ikke et hvepsebo i stuen, det er temmelig urealistisk. Du skal kigge udvendigt på huset og se hvor hvepsene flyver frem og tilbage, det er der hvor hvepseboet sidder. Det kan være under tagsten, på loftet, under udhængsbrædder, i hulmur e.l. Hvepsene kommer ind i stuen gennem sprækker og revner til loftet, hulmur, åbne vindue o.s.v.

Selv om hvepseboet ikke er synligst, er det alligevel muligt for en professionel skadedyrsbekæmper med særligt udstyr at bekæmpe det  Området rundt om indflyvnings stedet vil blive behandlet med et specielt insektmiddel. Hvepsene vil slæbe giften  med op i boet, som normalt derefter vil uddø i løbet at 1 til 2 dage. 

Der er altid risiko for at få et hvepsebo til næste år, og risiko er selvfølgelig større når du allerede har et hvepsebo i år.

M.v.h. www.hvepsefjerner.dk

Professionel_bekaempelse_af_hvepse

 

Dette indlæg blev udgivet i Hvepse, Skadedyr og tagget , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.