En hvepsefælde til stor gedehams

EG18_hvepse_faelde_2Kære Elverdan / Svend 

I sidste uge kunne jeg hente mine nyindkøbte hvepseglas på posthuset sammen med et par flasker hvepselokkemiddel, som jeg havde købt hos jer.

Jeg nåede nemlig ikke engang at hænge den første fyldte fælde op ved terrassen før det sværmede med hvepse omkring mig. Tre minutter efter at fælden var på plads var de første 6 hvepse inde i glasset! Jeg ved godt, at hvepseplagen er ekstra slem i år, men jeg var alligevel meget forbløffet.  

Vi har tidligere haft en hjemmelavet fælde fremme med hjemmelavet lokkemiddel, men på trods af, at jeg havde ledt med lys og lygte efter en opskrift der kunne sikre, at bierne ikke gik i, så fungerede det ikke 100%. Og så hellere tage hvepsene med støvsugeren ved middagsbordet, som har været vores alternative værn mod hvepsene. Jeres lokkemiddel har derimod udelukkende tiltrukket hvepsene. TAK!

 Med andre ord: Jeg er super glad og tilfreds med mit køb

Jeg har dog en enkelt lille ærgrelse. Jeg ville jo oprindeligt have købt den større glasfælde både til supplement til en gave og til mig selv. Den var som bekendt desværre udgået. De farvede – og imponerende billige – glasfælder jeg købte er fine MEN desværre er de for små til stor gedehams (som vi pludselig har fået flere af de seneste par år). Vi har allerede et par gange kunnet se hvordan de store hvepse på 4-5 cm. fint går ind i glasset. De falder da også ned i væsken, men i deres kamp for at komme op lykkes det dem at kante sig op over den lille kant til hullet i bunden, hvorefter de falder ud og flyver væk. Våde og rasende.  

Det er sikkert kun et fåtal af jeres kunder der har besøg af stor gedehams, når de spiser i haven, men med klimaforandringerne vil vi sandsynligvis i de kommende år se mange flere. Derfor håber jeg, at I på et tidspunkt igen vil få en større glasfælde med en bredere og dybere kant til lokkemiddel, så den også kan tage den store gedehams. 

I kan have det med i jeres overvejelser når I kigger efter nye produkter til butikken.  

Endnu en gang: Tak for handlen! Og jeg håber at min lille tilbagemelding kan være jer til nytte. 

Bedste hilsner, Gunvor 

Hej Gunvor

Mange tak for din tilbagemelding. Jeg er meget glad at høre at du er tilfreds med dit køb, både hvepsefælderne og hvepselokkemidlet.

Ja, du har selvfølgelig ret: der skal være en stor hvepsefælde til stor gedehams. Stor gedehams var temmelig sjælden for 5-10 år siden, men jeg oplever at der kommer flere og flere af dem for hvert år. Specielt i år var der mange af dem, højst sandsynlig pga. er det varme vejr vi har haft. Og de kan være meget generende.

Men jeg har nemlig en god nyhed: vi har lige fået en ny stor hvepsefælde hjem, som er  beregnet til at fange både almindelige hvepse og store gedehamse: 4078 Hvepse glasfælde til væg.  Fælden er  19 cm høj, den er både flot og rummelig.

Vi har også bestilt flere store hvepsefælder til næste år, hvis det skulle være et stort hvepseår igen.

M.v.h.

http://hvepsefjerner.dk

EG24_hvepsefaelde_til_vaeg

 

Dette indlæg blev udgivet i Skadedyr. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.