Tiltrækker foderautomater mus og rotter?

musEn af glæderne naturen kan give er glæden, man får fra at kigge på fugle og deres smukke farver og mønstre, mens man lytter til deres sang. Ved at sætte en foderautomat eller et foderbræt ud med foder, vil den give dig en mulighed for at få fuglene på tæthold, så de er nemmere at holde øje med. Disse kan dog også skabe foderrester der vil tiltrække gnavere til dit hjem, hvis du ikke er grundig med rengøringen.

 

Ufrivillig spredning af foder:

Hvis du har set en fugl spise før, vil det nok ikke være ordet ”renlig”, man først tænker på. Frøene flyver ud over alt, og på ingen tid vil jorden under foderbrættet ligne, at du med vilje har været ude og sprede frø. Det er næsten som om, at fuglene prøver at dele deres mad med dyrene på jorden.

Mus og rotter vil absolut heller ikke sige nej tak til en invitation om at spise sammen med dem. Så hvis du vil undgå yderligere gæster kommer til dit hjem, er det vigtigt du sørger for, at din ellers generøse handling for fugle ikke skaber problemer med andre dyr.

 mus_fugle_automat

Hvordan man holder mus og rotter væk fra sine foderstationer:

Det sidste du ønsker, er at dit forsøg på at nyde naturen bliver til en attraktion for gnavere der kan skade dit hjem. Mus er ikke bare små irriterende gnavere der stjæler din mad og gnaver sig igennem ledninger og træ. De kan også være skyld i at sprede sygdomme til dig og din familie. Nogle muse arter er endda kendt for at bære Borrelia bakterier og Hantavirussen der begge kan gøre dig alvorligt syge. Med nogle få simple trin, burde du være i stand til at sørge for at forebygge mus og rotter, inden de i første omgang viser sig på din ejendom.

Placering – Selvom det kan være fristende at placere din foderstation lige ude foran dit vindue, er det bedst, hvis den placeres så langt væk fra huset som muligt, så mus og rotter ikke bliver fristet til at lede efter mere føde inde i huset. Hvis din ejendom er lille, og dette ikke er muligt, er det vigtigt, at du sørger for at musene ikke har nogle indgange til dit hus.

Afskrækkelsesmidler – Placer ikke foderstationen i et område, hvor dyr på jorden nemt kan komme op til den. Det er ideelt, hvis den hænges den på en gren, hvor at den ikke kommer til at hænge tæt på en hæk, et garage tag eller lignende, som andre dyr kan bruge til at få adgang til foderstationen. Den kan også sættes på toppen af en metalpæl, da musen her ikke vil kunne kravle op ad pælen. Som ekstra beskyttelse kan der også spredes Chayenne peber omkring foden af foderstationen eller foderbrættet, da dette vil skræmme mus og andre gnavere væk, uden at påvirke fuglene.

Begræns spild – Nogle foderstationer kommer med små skåle under hullerne i foderrøret, som vil fange mange af frøene og vil også virke som en landingsplatform for fuglene. Der findes også fuglefrøsblandinger der prøver at undgå spild ved at fjerne de frø, hvor fuglen skal fjerne skallen for at komme ind til det de kan spise.

Rengør omkring foderstationen – Vær opmærksom på at få samlet frø der er faldet på jorden op, så du kan holde jorden under foderstationen ren. Mus kan også godt lide at have steder, hvor de kan gemme sig, mens de sniger sig rundt, så fjern bunker af blade, skrald, græs og grene og hold græsset kort i nærheden af foderstationen, så de ikke har nogle steder at gemme sig.

Beholderen du opbevarer dit foder i bør være utilgængelig for mus og rotter– vær sikker på, at du opbevarer foderet i en beholder der kan lukkes tæt, og som heller ikke kan bides igennem af musens eller rottens skarpe tænder. Brug derfor beholdere af metal eller glas. Du kan også beholde det indenfor, hvor det er utilgængeligt for skadedyr.

Hvis forebyggelsen ikke virker:

Hvis du har benyttet dig af alle disse trin til at forebygge mus og rotter, men stadig har fundet dem der kommer hen til foderstationen for at finde føde, er det tid til at begynde at bekæmpe musene og rotterne på din ejendom med fælder. Lige meget om du foretrækker klapfælder der dræber eller fælder som fanger dem levende , så du kan sætte musene fri et andet sted, kan du nemt finde et stort udvalg af både musefælder og rottefælder der passer lige til dine behov.

rotte_fugleaftomat

 

Dette indlæg blev udgivet i Mus og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.